Guus Hiddink

Voormalige voetbalcoach Guus Hiddink verrast Zuid-Koreaans team

Het Zuid-Koreaanse team bij de Invictus Games kreeg woensdagochtend onverwacht bezoek. In het Nations Home wachtte de Nederlandse voetbaltrainer Guus Hiddink hen op. Guus was in 2001 en 2002 bondscoach van het Zuid-Koreaanse voetbalelftal en bereikte met dit team ongekende resultaten op het wereldkampioenschap voetbal.

Nietsvermoedend komen de Koreaanse sporters en meegereisde familieleden naar het Nations Home voor een ‘special surprise’, zoals het bezoek van de voormalige bondscoach in hun programma is verwerkt. Het enthousiaste onthaal van het Zuid-Koreaanse team kan de andere aanwezigen in het Nations Home niet zijn ontgaan. Met luid enthousiasme wordt Guus Hiddink namelijk ontvangen. “Iedereen herkende me, zelfs de jongeren die 20 jaar geleden niets van het WK hebben meegekregen.”

De oud-bondscoach hoefde geen seconde na te denken toen hij werd gevraagd het Zuid-Koreaanse team te ontmoeten op de Invictus Games. “Ik heb een connectie met veel landen, maar die met Korea is voor mij extra speciaal. Koreanen zijn heel open mensen, met heel veel emotie.” Anderhalf uur ging Guus Hiddink in gesprek met zowel familieleden als sporters. “Deze mensen gaan honderd procent voor iets. Ook al hebben ze een handicap, zoals deze sporters. Als ik hen zo zie, zitten ze boordevol energie.”