Locaties

Zeven dagen lang zal het Zuiderpark in Den Haag het middelpunt van de Invictus Games zijn. Van 16 t/m 22 april worden deelnemers & toeschouwers van over de hele wereld verwelkomd in de Internationale stad van Vrede en Recht.  

In het voorjaar van 2022 zullen deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld worden verwelkomd in de Internationale Stad van Vrede en Recht.

Het Zuiderpark

Het Zuiderpark, in de jaren twintig van de vorige eeuw een werkgelegenheidsproject, is maar liefst 105 hectare groot en geniet grote bekendheid in Den Haag en daarbuiten. Tot 2007 voetbalde ADO Den Haag er. Na ingrijpende renovatie is het park nu zeer geschikt voor vele outdoor- en indoorsporten. Het kloppend hart is de opvallende sportcampus.  Daarnaast zijn in het park onder meer ook een zwembad, atletiekbaan, fitnesscentrum, rolschaatsbaan, skatepark, basketbalveld, cricketveld, beachcourt en een aantal voetbalvelden gelegen. In het park is er bovendien alle gelegenheid om te joggen en te fietsen. 

De Sportcampus

De Sportcampus is veel meer dan een topsporthal. Elke dag volgen ruim 1200 studenten er hun sportieve opleiding. En ook voor de Haagse breedtesporter én de buurtbewoner is er volop ruimte. De Sportcampus telt onder meer elf sporthallen, fitnessruimtes, klaslokalen, collegezalen, kantoren, horeca, kantoren en een fysiotherapiepraktijk. Er is veel ruimte voor onderzoek en innovatie. De Sportcampus nodigt vooral uit om te bewegen. Niet voor niks is het motto: ‘Kom verder!’ Het complex is de laatste jaren al voor diverse (top)sportevenementen gebruikt, en zal ook tijdens de Invictus Games optimaal worden benut. 

Den Haag

Den Haag is weliswaar niet de hoofdstad van Nederland, het vervult als zetel van het parlement en het koningshuis wel een uitermate belangrijke rol in de Nederlandse én internationale samenleving. De vestiging van vele internationale instellingen, zoals het Internationaal Strafhof van de Verenigde Naties, maken Den Haag bekend als de Internationale Stad van Vrede en Recht. Honderden multinationals, vele internationale scholen en ruim honderd ambassades en consulaten illustreren het internationale karakter van deze wereldstad aan zee. De 516.000 inwoners van Den Haag komen uit 180 verschillende landen. Met een strand van elf kilometer langs de westkust van Nederland en een afstand van slechts dertig minuten tot twee internationale luchthavens is Den Haag bovendien een geliefde plek voor toeristen uit binnen- en buitenland. Met ruim 1,5 miljoen hotelovernachtingen per jaar is Den Haag, na Amsterdam, de tweede toeristische stad van Nederland.

De stad biedt een breed scala aan kunst en cultuur, attracties, evenementen, uitgebreide shoppingmogelijkheden, horeca- en uitgaansgelegenheden. Den Haag is onder meer ook stad van het vermaarde Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Mauritshuis, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, Madurodam, het Omniversum en de grootste collectie schilderijen van Mondriaan ter wereld in het Gemeentemuseum. Met 100.000 m2 heeft de Haagse binnenstad bovendien het grootste aaneengesloten retailgebied van Nederland.

Den Haag heeft veel ervaring met de organisatie van grote (sport)evenementen. De WK hockey in 2014, de WK beachvolleybal in 2015, de Olympic Experience in 2016, de Volvo Ocean Race Finish in 2018 en de jaarlijkse Veteranendag hebben een schat aan ervaring opgeleverd en biedt de garantie voor een prachtige editie van de Invictus Games in 2022.