Familie & vrienden

De Invictus Games gaan verder dan alleen de deelnemers. De directe omgeving van deze (voormalig) militairen hoort er ook bij. Family & Friends hebben de ingrijpende gebeurtenis van dichtbij meegemaakt en zijn een belangrijk onderdeel van het re-integratieproces. Partners, (klein)kinderen en familie, ze zijn allen verbonden met de ‘Invictus gedachte’. Dit is dan ook reden dat familieleden deel uitmaken van de delegatie die aan de Invictus Games deelnemen. Zo kunnen zowel de deelnemers als de mensen aan het thuisfront weer de volgende positieve stap zetten en naar de toekomst kijken.

Er komt minimaal een basispakket voor ten minste twee familieleden of vrienden die elke deelnemer vergezellen, met gratis accommodatie en vervoer in het land, gratis toegang tot de wedstrijd en preferentiële toegang tot de deelnemers. De Invictus Games worden zo gestructureerd dat familie en vrienden van de deelnemers de Spelen kunnen bijwonen en/of de ervaring van de familie en vrienden met de Spelen kunnen verbeteren. De kosten voor vervoer kunnen tot een minimum worden beperkt door hotels “in het centrum” te kiezen, zodat de F&F zich in het hart van de stad zullen bevinden, verspreid over slechts 3 hotels, allemaal op slechts een paar kilometer afstand van de hoofdlocatie in het Zuiderpark (Invictus Games Park), gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en per bustransfer.

Eerst en vooral: alle mensen die deelnemen aan of betrokken zijn bij de Invictus Games zullen een zeer warm welkom voelen en zullen verblijven in een omgeving die het grootste respect toont.