Side events

Zeven dagen lang zal het Zuiderpark in Den Haag het middelpunt van de Invictus Games zijn. Van 16 tot 22 april 2022 is er enorm veel te beleven in en rond de Sportcampus. Oók als je geen kaartje hebt voor de diverse sportonderdelen. Luisteren naar optredens van militaire orkesten, bolderen en abseilen op een klimmuur, boogschieten, BMX’en op een pumptrack, meezingen met Nederlandse rockartiesten, je vergapen aan een F16-straaljager, of meedoen aan sporten voor mensen met een beperking; het kan allemaal tijdens de Invictus Games.

Het Zuiderpark is liefst 105 hectare groot en biedt tijdens de Invictus Games plek aan duizenden toeschouwers en deelnemers van de Invictus Games. Op het vrij toegankelijke terrein is een groot aantal activiteiten gepland. Diverse sportbonden geven je de kans kennis te maken met hun sport, Defensie neemt materieel mee en geeft via Virtual Reality een blik in de toekomst, terwijl in de Entertainment Tent diverse optredens plaatsvinden. We zetten een aantal van al die spectaculaire belevenissen voor je op een rijtje.

Entertainment Tent
Optredens, live-beelden op grote schermen, een horeca-gedeelte binnen én een groot terras aan het water. In en om de Entertainment Tent vind je vertier én hoef je niks van de Invictus Games te missen. Op de schermen worden afwisselend films over de Invictus Games en live-beelden van het evenement getoond. Er zal voorafgaand aan de competitiedagen bovendien een educatief programma voor Haagse scholieren plaatsvinden, waarbij onder meer de voorstelling De Missie wordt getoond. Ook zijn er optredens van Het Orkest Koninklijke Luchtmacht (woensdag 20 april) en Het Orkest Koninklijke Marechaussee (donderdag 21 april).

IG Stadium
Behalve de Openings- en Sluitingsceremonie en een aantal sportwedstrijden zal er in het IG Stadium ook een aantal optredens plaatsvinden.

Fanzone
Voor bezoekers aan de Invictus Games is er een speciale Fanzone waar je, ook zonder toegangskaartje voor één van de sportieve evenementen, de mogelijkheid hebt om consumpties te nuttigen én actief bezig te zijn. De Nevobo legt een veld voor zitvolleybal aan en geeft iedereen de kans om te ervaren hoe lastig het is om een bal te smashen als je niet mag staan of springen. Bovendien wordt er in de Fanzone een Archery Tag-field opgesteld. Hier kun je met pijl en boog schieten op doelen en (na enige oefening) zonder risico ook op elkaar. Op het Cruyff Court krijg je de kans om, onder begeleiding van specialisten, kennis te maken met een aantal sporten voor mensen met een beperking, zoals blindenvoetbal, rolstoelhockey en G-handbal. Het GOLF RAAK!-funpark van de Golffederatie is ook in het Zuiderpark te vinden. Kinderen kunnen hier een aantal uitdagingen aangaan. Het Fonds Gehandicaptensport en de basketbalbond NBB laten je kennismaken met rolstoelbasketbal. Tussen al deze sportieve uitdagingen zal ook de Klimmuur van Defensie niet misstaan. Hier kan je bolderen én abseilen. Monster bouwt voor BMX’ers een pumptrack op. Om zowel jezelf als je elektronica op te laden wordt een chillzone ingericht.

 

Defensie
Gevechtsvliegtuigen, zoals de F16 en F35, van de Koninklijke Luchtmacht, motoren van de Koninklijke Marechaussee, een skibaan van de Landmacht; ze zijn de blikvangers van het Defensie-plein dat wordt ingericht. Ook komt er een grote tent, waar Defensie onder meer een foto-expositie houdt. De beelden vertellen het verhaal over hoe Defensie het jaar 2035 én de rol van de verschillende Nederlandse krijgsonderdelen ziet. Ook verzorgt Defensie een hondendemonstratie en kan je je laten informeren over werken bij Defensie. De jeugd kan een aantal E-games, met Virtual Reality-brillen, spelen, bovendien zijn er activiteiten met robots en drones. Binnen de Fanzone is ook nog een landingsspot voor parachutespringers gemaakt. Zij zullen dagelijks tussen 11.00 en 13.00 uur spectaculaire precisiesprongen uitvoeren.

Activaties sponsoren
Behalve de uitdagende Land Rover Driving Challenge voor deelnemers aan de Invictus Games is er ook voor het publiek in een speciaal decor gelegenheid kennis te maken met het automerk. Ook KPN, het vfonds, Superdry, Shell en de organisatie van de Invictus Games in Düsseldorf 2023 zullen zich presenteren.

Mini Golf/Boerderij/Stroomtram
De vaste attracties in het Zuiderpark zijn ook tijdens de Invictus Games open. Zo is het mogelijk voor bezoekers om de mini-golfbaan te bezoeken of een kort ritje te maken met de stoomtram. De boerderij biedt een speciaal programma voor Family & Friends van de deelnemers aan de Invictus Games. Zij kunnen kennismaken met het boerenleven in Nederland en een aantal traditionele Nederlandse spellen, zoals stoepranden, uitproberen.