Huwelijksaanzoek: Angel Paul Ilovan en Cezara Sorana

Ook Angel Paul Ilovan had dat idee…

Later op de dag sloeg op de atletiekbaan Cupido eveneens toe. De Roemeen Angel Paul Ilovan ging na de 100 meter op de knieën, tot verrassing van zijn vriendin Cezara Sorana. Zij stond aan de streep te klappen voor de prestatie van haar vriend, maar was amper een paar minuten later opeens de aanstaande echtgenote.

De Roemeen was overigens niet geïnspireerd geraakt door zijn Deense collega Lasse Jakobsen, want het plan was door de Roemeense delegatie al eerder gedeeld met wat media en de organisatie. Zodoende kon onder meer de speaker goed meespelen met het spel. Hij gaf de microfoon aan Ilovan, waarna hij zijn vriendin in het Roemeens vroeg. Vervolgens herhaalde hij zijn woorden in het Engels. “Ik houd van jou, ik heb je nodig. En ik wil je vragen om, voor de rest van mijn leven, mijn vrouw te worden.” Cezara zei vanzelfsprekend ja.

Daarna werd er spontaan een feestje gevierd op de atletiekbaan. Het dweilorkest Toeter Nie Toe zette enkel feestdeuntjes in, waarop Angel Paul Ilovan, Cezara en hun dochters het middelpunt waren van een dansje.