Geschiedenis

2018 Getty Images

De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Sussex, prins Harry, is de beschermheer van de Games. Samen met het organiserend comité hoopte hij dat de eerste Invictus Games het begin zouden zijn van ‘The Invictus Story’ en dat ook andere steden buiten het Verenigd Koninkrijk het evenement in de jaren erna wilden organiseren.

Sindsdien werd het grootschalige sportevenement, met 500 deelnemers uit 20 landen, gehouden in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018).

De Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover, zijn opnieuw uitgesteld. Het evenement dat plaats zou vinden van 29 mei tot 5 juni 2021 wordt verplaatst naar het 16 – 22 april 2022. Dit is door de Invictus Games Foundation en het Nederlandse organisatiecomité  besloten, in goed overleg met de teams, partners en belanghebbenden. Belangrijkste reden is dat de doelstelling van de Games, het bespoedigen van het beoogde herstelproces van alle deelnemers, met de huidige Corona-maatregelen en de bijbehorende onzekerheid nu niet te realiseren is.